top of page

Over Agriflight

De missie van Agriflight is om het gebruik van UAS (of drones) in de landbouw te ontwikkelen en topografie- en fotogrammetriediensten te leveren.

Deze technologie is booming, maar niet altijd gemakkelijk toegankelijk vanwege de technische complexiteit en de evoluerende wetgeving. Aan de andere kant zorgen de nieuwste technologische sprongen ervoor dat het publiek de meerwaarde van drones niet altijd kent of herkent. Het is slechts een kwestie van tijd...

 

Agriflight is ontstaan uit een nauwe samenwerking tussen Arnaud Laurencin - gepassioneerd door zowel technologie als landbouw - en de Ferme de la Sarte, opgericht sinds 1980 in Grez-Doiceau en zeer geïnvesteerd in natuurbehoud en precisielandbouw. En juist in deze gebieden hebben drones hun rol te spelen.

Arnaud Laurencin heeft een diploma Handelsingenieur en Toegepaste Geomatica. Na enkele jaren bij grote bedrijven in Brussel te hebben gewerkt, raakte hij geïnteresseerd in de landbouw. Daarna werkte hij 4 jaar op verschillende boerderijen en volgde hij een opleiding in Frankrijk. In 2021 ontdekte hij de gespecialiseerde toepassingen van drones in de landbouw en besloot hij zich er fulltime aan te wijden.

 

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie.

Tot binnenkort,

Arnaud

profiel foto.png
DJI_0039.jpg
bottom of page